Medicii dentiști încearcă să evite, pe cât posibil, extracția dentară. Acest lucru se datorează faptului că pierderea unui dinte are repercursiuni la multe nivele. Un dinte lipsă afectează poziția dinților din jurul său. De asemenea, afectează corectitudinea mușcăturii, dicția și aspectul fizic. Deși pacienții nu realizează gravitatea pierderii unui dinte, medicul stomatolog o realizează și face eforturi să găsească alternative. Acestea fiind spuse, există și cazuri de neevitat, în care medicul este obligat să înlăture dintele. Haideți să vedem când înlăturăm un dinte și cum trebuie să aibă loc extracția dentară.
Când înlăturăm un dinte bolnav?
Motivele pentru care un medic dentist alege să extragă un dinte pot fi variate. Cel mai des întâlnite cazuri în care se extrag dinții sunt cele de boală. Afecțiunile pot fi ori la nivelul dintelui, ori la nivelul rădăcinii sau al gingiei. Afecțiuni de acest tip sunt pungile parodontale ori chisturile extinse pe mai mult de o treime din rădăcină. De asemenea, pot fi și cariile, dar doar acele care se extind în partea subgingivală. Un alt caz de afecțiune care necesită extragerea unui dinte este cel al fracturilor și al fisurilor grave. Fracturile verticale, care se extind până sub mijlocul rădăcinii dentare, de sus în jos, necesită extragerea dintelui.
Când înlăturăm un dinte sănătos?
Există și cazuri în care dinții sănătoși trebuie să fie înlăturați. Acest lucru poate fi din cauza unei lucrări ortodontice. În acest sens, un dinte sănătos trebuie sacrificat, pentru a face mai mult spațiu în gură pentru a îndrepta, roti și fixa ceilalți dinți. Există mulți pacienți care au numărul corect de dinți în gură, dar care nu au spațiul suficient. Atunci când dinții nu se află în poziția corectă, ci sunt strâmbi, pot suferi multe probleme cauzate de carii. Nu este indicat să lăsăm dinții pradă cariilor care apar în locuri greu de accesat, între dinții strâmbi. Din acest motiv, varianta ideală este eliminarea unui dinte, în vederea salvării tuturor celorlalți.
Când extragem un dinte sănătos la copii?
Unii medici stomatologi recurg la varianta de a extrage unul sau mai mulți dinți de lapte. Deși multă lume consideră că dinții de lapte nu sunt importanți, medicii stomatologi știu mai bine. Un dinte de lapte, da, va cădea. Însă, înainte să o facă, poate afecta creșterea unui dinte permanent. Dacă dintele de lapte nu cade la timp, dintele permanent va erupe strâmb sau, în cazuri grave, nu va erupe deloc. Din acest motiv, atunci când copilul vostru are dinți de lapte, este important să faceți vizite la medicul stomatolog pediatru. Prevenirea afecțiunilor este mult mai ușoară decât tratarea lor.
Extracția dentară se realizează sub anestezie locală
Este important de știut faptul că extracția dentară se realizează sub anestezie locală. Din acest motiv, este indicat să realizați un set de analize înainte de a extrage un dinte. Analizele pot detecta anumite alergii ale pacientului, cum ar fi alergiile la anumiți anestezici. În acest mod, puteți evita o situație nu doar neplăcută, dar și periculoasă. Alergiile nu sunt de glumit, așa că dacă nu ați făcut un set de analize, informați medicul. De asemenea, dacă știți că aveți o anumită alergie, informați medicul asupra acestui lucru.
În principiu, extracția dentară nu doare! Poate exista însă un ușor disconfort post-extracție. În orice caz, durerea cauzată de un dinte bolnav este incomparabil mai puternică decât durerea de îndepărtate a acelui dinte!
Recomandări post-extracție dentară
De cele mai multe ori, este indicat să lăsați rana să se vindece măcar patru, cinci ore înainte să mâncați. Dacă mâncați prea repede după o extracție dentară, bucăți de alimente pot pătrunde în rană și se pot infecta. De asemenea, dacă sunteți fumător, încercați să nu fumați pentru restul zilei.
Vestea bună este că saliva are proprietăți tămăduitoare, motiv pentru care nu va trebui să vă înfometați. Rana se va vindeca în câteva zile, iar apoi vă veți simți ca nou. Primele zile după ce ați avut un dinte extras, nu mestecați nimic pe acea parte.
În orice caz, medicul stomatolog vă va prescrie o serie de anti-inflamatorii și, după caz, antibiotice. De asemenea, medicul vă va oferi toate informațiile și indicațiile necesare. Fiecare pacient este diferit și fiecare caz este de o dificultate diferită. Din acest motiv, nu aplecați urechea la sfaturi neprofesioniste, ci ascultați indicațiile medicului. Medicul știe mai bine decât oricine situația dinților, procedura aplicată, complicațiile evitate și tot istoricul. Orice problemă simțiți, comunicați-o medicului. Dacă simțiți că se imflamează zona din care a fost extras dintele, contactați medicul specialist.
Extracție dentară Ploiești – Hollywood Smile Center
Noi, la Hollywood Smile Center, vom încerca în primul rând să îți salvăm fiecare dinte. Dacă, totuși, acest lucru nu este posibil, atunci îți garantăm o extracție dentară fără durere în Ploiești, blândă, sub anestezic. Nu ai de ce te teme! Vom avea grijă de tine! Promitem! Te așteptăm cu drag la Hollywood Smile Center!
0 Comments