BLOG

10 greșeli pe care le faci atunci când te speli pe dinți

06, Jul, 2022 | Control stomatologic Ploiești | 0 comments

Spălatul pe dinți de două ori pe zi îți garantează că vei avea toată viața o dantură frumoasă și sănătoasă, nu? Ei bine, nu. Nu funcționează chiar așa. Dacă îți periezi dinții superficial de două sau de zece ori pe zi, nu îndepărtezi bacteriile și placa dentară. Află din acest articol marca Hollywood Smile Center cele 10 greșeli pe care le faci atunci când te speli pe dinți!

10 greșeli pe care le faci atunci când te speli pe dinți

Îți expunem în acest articol cele mai frecvente 10 greșeli pe care le faci atunci când te speli pe dinți. Câte se aplică la rutina ta de îngrijire orală zilnică?

  1. Nu periezii dinții pentru suficient timp.

Recomandarea medicilor stomatologi este să periezi dinții câte două minute de două ori pe zi. Ei bine, majoritatea oamenilor nu au răbdare să frece dinții mai mult de 30-50 de secunde. Pur și simplu nu pot să estimeze curgerea timpului. Au senzație fresh în gură de la pasta de dinți și consideră că totul e ok.

Pentru a putea contoriza cele două minute necesare, poți să te uiți la ceasul de pe telefon sau chiar poți să folosești un cronometru. De asemenea, periile de dinți electrice te anunță printr-un scurt semnal când trec cele 30 de secunde, astfel încât să te miști la porțiunea următoare de dinți.

     2. Clătești gura după periere.

După periere, este necesar să scuipi pasta de dinți în chiuvetă, însă nu trebuie să clătești gura. Nici cu apă de la robinet, nici cu apă de gură. Știm, majoritatea oamenilor fac acest lucru, însă este o greșeală. Prin clătire, se îndepărtează stratul protector pentru dinți care se află în compoziția pastei de dinți.

Încearcă să nu mai clătești gura după spălare, ci doar să scuipi pasta de dinți în exces. Va fi ciudat la început, dar te vei obișnui treptat. Îți garantăm că acesta este un obicei ce aduce doar beneficii sănătății tale!

10 greseli pe care le faci atunci cand te speli pe dinti

     3. Folosești o pastă de dinți nepotrivită.

Nu există o pastă de dinți perfectă pentru toată lumea. Însă ceea ce toată lumea necesită este fluor pentru o dantură sănătoasă. De aceea, alege orice pastă de dinți vrei tu, însă ai grijă să aibă un conținut cât mai ridicat de fluor. În mod ideal, pasta de dinți potrivită are între 1350 și 1500 părți la un milion de fluor. Acest lucru se traduce prin indicele „ppm” pe tub.

Folosești paste de dinți vegane? Perfect! Caută până găsești una cu conținut ridicat de fluor! Există, îți garantăm acest lucru!

     4. Te speli pe dinți în momente nepotrivite.

Știm că abia aștepți să te speli pe dinți dimineața pentru a scăpa de gustul ciudat din gură, însă nu o face dacă obișnuiești să consumi suc de fructe proaspăt stoarse la micul dejun. Combinația de pastă de dinți cu acidul natural din fructe la un interval mai mic de 30 de minute dăunează smalțului dinților. Ce poți face? Folosește apă de gură când te trezești pentru a scăpa de gustul ciudat. Apoi ia micul dejun și bea sucul de fructe obișnuit. Așteaptă 30 de minute, abia apoi spală-te pe dinți.

Pe de altă parte, preferăm pacienții care se spală pe dinți în momente nepotrivite în locul pacienților care nu se spală deloc pe dinți zile întregi!

     5. Apeși prea tare cu periuța de dinți.

Excesul de zel dăunează. Dacă apeși prea tare cu periuța de dinți, riști să zgârii smalțul dinților și să rănești gingiile. Apăsarea periei de dinți nu îți va oferi dinți mai curați, ci dinți răniți. De aceea, multe perii de dinți electrice au un senzor care te avertizează când apeși prea tare.

De fapt, este bine să periezi fin, la un unghi ușor înclinat, concentrându-te pe câte un dinte în parte. Frecarea dintr-o parte în alta a arcadei nu te ajută.

ce greseli faci cand te speli pe dinti

     6. Folosești o periuță de dinți nepotrivită.

Periuță simplă sau electrică? Părerile sunt împărțite, însă noi îți spunem că nu contează. Important este ca perii să fie moi sau medii, în niciun caz duri, pentru a nu dăuna dinților și gingiilor. De asemenea, capul trebuie să fie mic, pentru a putea ajunge până în fundul gurii.

Singurul avantaj al periuțelor de dinți electrice este faptul că au senzori de presiune și senzori care îți spun când ai terminat spălarea pe dinți. În rest, acțiunea lor este aceeași cu a unei periuțe normale.

     7. Nu schimbi periuța de dinți la timp.

Periuța de dinți (sau capul periuței de dinți electrice) trebuie schimbat cel puțin o dată la 2-3 luni și de fiecare dată după ce ai fost bolnav și te-ai vindecat. Această regulă nu este negociabilă și, în orice caz, nu îți va produce nicidecum găuri în buget.

O periuță de dinți veche nu va curăța eficient dinții și, în plus, va reține bacterii care vor intra iar și iar în gura ta.

     8. Folosești ața dentară doar pentru dinții din față.

Știm că e greu să ajungi cu ața dentară la dinții din spate. Cel mai comod este să îi curăți pe cei din față și să stai liniștit. Ai folosit ața dentară, deci ești safe, nu?

Da, este mai bine decât să nu o folosești deloc. Însă ideal este să ajungi cu ea prin absolut fiecare spațiu din gură, până la măselele de minte. Doar astfel vei elimina riscul cariilor interdentare.

      9. Nu folosești periuțe interdentare.

În special dacă ai locașuri mai mari între anumiți dinți, folosirea acestor periuțe interdentare este absolut obligatorie, chiar dacă folosești ață dentară și apă de gură. Ața de gură te scapă de placa de lângă gingie, însă laterala dintelui se curăță cel mai bine cu o periuță interdentară.

consult stomatologic Ploiesti

Stomatologie Ploiești

     10. Folosești apă de gură în locul spălatului pe dinți.

Ai luat masa, așa că te clătești bine cu apă de gură și totul e în regulă, nu? Respirația îți miroase plăcut, iar dinții par curați. Ei bine, da, dinții doar par curați. Pentru că nu vor fi. Atunci când folosești apă de gură în locul spălatului pe dinți, este ca și cum ai arunca detergent pe o mașină, dar nu o freci. Aștepți să arate curată și strălucitoare, însă, ce să vezi? Mașina va fi în continuare prăfuită.

Exact așa funcționează și apa de gură pentru dinți. Are foarte multe proprietăți benefice și te încurajăm să o folosești de două ori pe zi, însă nu trebuie să înlocuiască spălatul pe dinți.

Controlul stomatologic de rutină – de nelipsit!

Acestea sunt cele mai frecvente 10 greșeli pe care le poți face atunci când te speli pe dinți. Totuși, doar medicul stomatolog, la un control de rutină, îți poate da indicații personalizate pentru tine, în funcție de starea actuală a danturii tale și de stilul tău de viață.

Sperăm că aceste sfaturi te-au adus mai aproape de Zâmbetul de Hollywood pe care ți-l dorești! Te aștept la un consult de rutină în Ploiești la Hollywood Smile Center! #hollywoodsmile

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *