APARAT DENTAR

Aparatele dentare (invizibile sau transparente), cunoscute și sub numele de aparate ortodontice, sunt dispozitive dentare care sunt utilizate în primul rând pentru a îndrepta sau a îmbunătăți alinierea dinților. Acestea pot fi recomandate pacienților cu dinți strâmbi și supraaglomerați, precum și cu mușcătura imperfectă.

aparat dentar Ploiești

Obții zâmbetul mult dorit cu un aparat dentar în Ploiești!

Aparatele dentare transparente îmbunătățesc aspectul facial al pacienților și fac ca întreținerea orală corectă să fie mai ușoară și mai eficientă. Prin urmare, aceste aparate dentare pot ajuta pacienții să mențină o sănătate dentară bună pe termen lung.

Aparatele dentare sunt destinate persoanelor care au:

R

dinții stricați

R

dinții nealiniați sau asimetrici

R

mușcătura imperfectă

R

mușcătura adâncă

R

mușcătura inversă

R

mușcătura deschisă

R

dinții supraaglomerati

R

probleme ale fălcilor

Before & After

aparat dentar invizibil Ploiești
aparat dentar clasic Ploiești
aparat dentar metalic Ploiesti
cel mai bun aparat dentar Ploiesti
aparat dentar Ploiesti
ortodont Ploiesti
medic ortodont bun Ploiesti
aparat dentar Ploiesti
aparat dentar Ploiesti
aparat dentar Ploiesti
aparat dentar Ploiesti
aparat dentar Ploiesti

Ai la dispoziție o serie de variante:

Aparate dentare fixe – acestea sunt cele mai utilizate dispozitive ortodontice. Acestea sunt cel mai rentabil mod de a deplasa dinții într-o poziție mai bună.

Opritoare – sunt de obicei utilizate în ultima etapă a tratamentului ortodontic. Scopul lor este de a menține dinții nou fixați în pozițiile lor îmbunătățite în timp ce gingia și osul din jurul lor continuă să se adapteze la noua lor poziție. Unele elemente de fixare sunt fixe, în timp ce altele sunt detașabile.

Aparatele transparente (invizibile) de tip INVISALIGN – sunt din plastic și preferate de pacienții care nu sunt dornici să poarte aparate dentare voluminoase din metal. Acestea sunt aparate dentare transparente, care sunt așezate peste dinți. Din moment ce sunt transparente, par invizibile.

Cum se aplica un aparat dentar?

Un tratament ortodontic începe cu un examen stomatologic și radiografii bucale. Acestea sunt urmate de realizarea de impresii și fotografii ale dinților, astfel încât dentistul să poată crea un plan de tratament individualizat, ținând cont de problemele și circumstanțele dentare unice ale pacientului.

Aparatele dentare vor acționa prin mișcarea lentă a dinților către o direcție sau o poziție specifică prin aplicarea presiunii, ceea ce determină de asemenea schimbarea formei oaselor care țineau dinții.

Aparatele dentare metalice tradiționale funcționează ca urmare a diferitelor sale componente, și anume:

brackeți – acestea sunt mici obiecte pătrate care sunt lipite de suprafața fiecărui dinte

benzi – benzile ortodontice sunt fie din oțel inoxidabil, fie din materiale clare care sunt lipite de dinți, înfășurându-se în jurul fiecărui dinte pentru a ține aparatul dentar la locul lui – distanțiere – separatoare care sunt poziționate între dinți.

 

Posibile riscuri și complicații

Riscurile și complicațiile pot apărea în situația în care pacientul nu se prezintă la progrămarile comunicate de către medicul dentist.