Preturi pentru toate bugetele! Apeleaza-ne acum si vom stabili un plan de tratament personalizat pentru ca si tu sa zambesti ca o vedeta de la Hollywood, in doar 10 zile!

Punte dentara Ploiesti

clinica stomatologica Hollywood Smile Center Ploiesti

Ce este puntea dentară: prezentare generală, beneficii și rezultate așteptate

Definiție și prezentare generală

Punțile dentare sunt astăzi una dintre cele mai utilizate metode de tratament de restaurare a dinților. Termenul în sine este sugestiv: punțile dentare servesc drept „punte” care umple golul lăsat de dinții lipsă. Sunt susținute fie de dinți naturali, fie de implanturi dentare.

 

O punte este compusă din două coroane (capace în formă de dinți) fixate pe un cadru metalic care sunt așezate pe fiecare dinte pe laturile opuse ale golului. Acești doi dinți, în care podul este ancorat, sunt numiți dinți susținere. Puntea dentară este apoi instalată cu dinți falși care pot fi din porțelan, aur, aliaje sau un compozit din aceste materiale.

 

Tipuri de punți dentare

Există trei tipuri principale de punți dentare, care sunt următoarele:
Puntea dentară clasică – acesta este cel mai obișnuit tip de punte dentară și este de obicei formaă din porțelan ceramic sau metalic. Cu punțile dentare clasice, se folosește o coroană și este ancorată pe ambele părți ale dintelui lipsă, iar putea dentară este plasată între ele.

 

Punți dentare Cantilever – folosite pentru a înlocui un singur dinte (de obicei, sugerat pentru un dinte lipsă în partea din spate a gurii), punțile dentare cantilever sunt utilizate atunci când doar o parte a dintelui lipsă are un dinte adiacent. Acest tip este de obicei rar și mai scump.

 

Punți dentare Maryland – implică utilizarea dinților și gingiilor din porțelan, ceramică sau plastic, topite cu metal, din garnitură metalică sau din porțelan. Cadrul de pe fiecare parte a punții dentare este lipit de dinții existenți pentru un sprijin adecvat.

 

Tipul punții dentare care va fi utilizat va depinde în mare măsură de starea dinților rămași și de zona în care va fi amplasat.

 

Beneficiile punților dentare

Punțile dentare sunt mijloace rentabile pentru a-ți reface dinții și a oferi atât avantaje estetice, cât și legate de sănătate. Unele dintre avantajele sale majore includ:
– restaurarea aspectului fizic al dinților
– un zâmbet mai plăcut din punct de vedere estetic
– restabilește capacitatea de a vorbi și de a mesteca corect
– menține forma normală a feței
– distribuie uniform forțele în mușcătură pentru a preveni problemele maxilarului și durerile de cap
– împiedică dinții rămași să se miște, să nu se abată din poziția lor normală

 

Pacientul ideal pentru punte dentară

Dacă vi se pare că ați pierdut sau deteriorat vreunul dinții permanenți, fie că este localizat în față sau în partea din spate a gurii, este obligatoriu să consultați imediat un dentist pentru consultații adecvate. Instalarea unei punți dentare este de obicei recomandată ca o alternativă mai naturală și mai convenabilă la protezele parțiale și la implanturile dentare pentru restaurarea dinților.

 

Un gol care este lăsat de un dinte lipsă poate provoca alte probleme. Nu doar aspectul neplăcut, dar și golul poate provoca o încordare mai mare a dintelui adiacent. În plus, poate duce la o „mușcătură” anormală, care duce în mod obișnuit la probleme pe termen lung, inclusiv carii dentare și boli ale gingiilor.

 

Puntea dentară vs. implanturile dentare

Implanturile dentare sunt de asemenea soluții populare pentru dinții lipsă. Cu această opțiune, dinții artificiali sunt înșurubați chirurgical pentru a înlocui dinții naturali. În loc de rădăcina naturală, un cadru metalic este utilizat pentru a menține dintele în loc.

 

Puntea dentară oferă câteva avantaje față de implanturi, printre care se numără:

– o punte dentară este mai puțin costisitoare
– o punte dentară nu necesită intervenții chirurgicale, este mai puțin dureroasă și poate fi completată în 2-3 vizite dentare

 

Cu toate acestea, punțile dentare necesită prezența unui dinte puternic, de susținere, pentru a menține dintele artificial la locul său.

 

Puntea dentară vs. Proteza dentară

Proteza dentară este un mijloc tradițional de înlocuire a dinților care constă în dinți artificiali și gingii care sunt fixate pe locul lor ca înlocuitor pentru dinții lipsiți. Protezele funcționează în mod similar ca punțile dentare, prin faptul că necesită prezența dinților naturali pentru a servi drept ancoră pentru instalarea lor.

 

Cu toate acestea, aceste două opțiuni de tratament pentru dinții lipsă oferă câteva argumente pro și contra, care includ:

– spre deosebire de punțile dentare, protezele trebuie îndepărtate și curățate în mod regulat, pentru a evita problemele de infecție și gingie
– proteza dentară este predispusă la probleme cum ar fi o potrivire incorectă sau inconfortabilă care poate duce la dureri și probleme de mestecare
– protezele dentare reprezintă o opțiune de restaurare a dinților mai rentabilă decât punțile dentare

 

Intervenția de instalare a punților dentare
Instalarea punților dentare necesită, în general, cel puțin două sau mai multe vizite la dentist. După ce a stabilit că este necesară o punte dentară, dentistul îți va pregăti mai întâi dinții de legătură. Pregătirea poate implica re-conturarea sau redimensionarea dinților pentru a vă asigura că există spațiu adecvat atât pentru punte, cât și pentru coroana dentară.

 

Apoi, stomatologul face amprentele dinților, care vor servi drept model pentru dinții de legătură, puntea și coroana. Această parte poate dura ceva timp în funcție de laboratorul stomatologic, astfel încât poate fi instalată o punte temporară sau o proteză temporară.

 

La a doua vizită, podul temporar va fi înlocuit cu o punte dentară permanentă și va fi ajustat pentru a asigura o potrivire perfectă și „mușcarea” potrivită și confortabilă. Câteva vizite pot fi necesare înainte ca puntea dentară să fie în cele din urmă cimentată în loc.

 

Îngrijirea punților dentare

Punțile dentare au o durată de viață extinsă, cu condiția să aveți grijă de ele. Din fericire, în comparație cu protezele dentare, punțile dentare sunt mai ușor de întreținut. Desigur, curățarea zilnică este necesară pentru a preveni problemele dinților și gingiilor. De asemenea, este important să păstrați dinții rămași, în special dinții de legătură, puternici și robuști. Asigurați- vă că întotdeauna curățați bine dintele fals, precum și cadrul de punte. Dentistul vă va arăta tehnici de periaj adecvate și vă va sfătui să folosiți ață dentară, pentru a vă asigura că zonele greu accesibile sunt curățate.

Planurile de tratament sunt gratuite

IMPLANTURI
DENTARE

fara durere

FATETE
DENTARE

din ceramica Emax

FAST
AND FIXED

dinti ficsi in 24h

APARATE
DENTARE

invizibile (transparente)

ALBIRE
PROFESIONALA

Philips Zoom

EXTRACTII
DENTARE

fara riscuri