Preturi pentru toate bugetele! Apeleaza-ne acum si vom stabili un plan de tratament personalizat pentru ca si tu sa zambesti ca o vedeta de la Hollywood, in doar 10 zile!

Primul consult stomatologic

clinica stomatologica Hollywood Smile Center Ploiesti

Ce este consultația stomatologică: prezentare generală, beneficii și rezultate așteptate

Definiție și prezentare generală

Consultația stomatologică, care este recomandată cel puțin două ori pe an, este o evaluare a sănătății orale a unei persoane. Gura este o parte esențială a procesului digestiv. Este locul prin care alimentele care hrănesc corpul intră. Înainte de a ajunge la restul tractului digestiv, cum ar fi stomacul, alimentele ar trebui să fie defalcate în bucăți minuscule și „înmuiate”, astfel încât să treacă mai ușor prin esofag.

 

Din acest motiv, dinții sunt extrem de importanți. Pe măsură ce mușchii maxilarului și unele părți ale feței se mișcă, dinții transformă bucăți mari de mâncare în altele mai mici, astfel încât să devină mai digerabile. Mai mult decât atât, cu combinația de salivă, alimentele sunt transformate treptat în amidon. Corpul are nevoie de el pentru a genera combustibil pentru celule, pe care îl folosește pentru consumul de energie.

 

Cu toate acestea, multe situații pot dăuna sănătății orale, cât și sănătății generale a corpului. Ele pot afecta nu numai dinții, ci și gingiile, rădăcinile, oasele și chiar fălcile. În timp ce unele dintre aceste probleme sunt ușoare, altele pot fi severe și pot reduce semnificativ calitatea vieții unei persoane.

 

Unul dintre cele mai bune moduri de prevenire, tratare și gestionare a acestor afecțiuni este să se supună unui consult stomatologic. În funcție de consultație de care are nevoie persoana, un dentist general, endodontist, parodontist sau ortodont poate ajuta. Există, de asemenea, un chirurg stomatologic și un stomatolog de estetică dentară.

 

Cine ar trebui să se prezinte la un consult stomatologic și rezultatele așteptate
Toată lumea are nevoie de un consult stomatologic. Ceea ce mulți oameni nu știu este că bebelușii dezvoltă muguri de dinți în timp ce ei erau încă în pântecele mamei lor. Cu toate acestea, ei nu „erup” și nu ies până când sunt în jur de cinci luni. Pe măsură ce dinții încep să apară, sugarii pot necesita deja o curățare a dinților cu îndrumarea unui medic dentist pediatru.

 

Până la împlinirea vârstei de 6 sau 7 ani, dinții lor de lapte vor deveni liberi și vor fi înlocuiți cu dinți permanenți, astfel încât importanța unui medic dentist în această perioadă este foarte importantă. Medicul dentist poate vedea personal dezvoltarea dinților permanenți chiar înainte de a ieși.

 

Pe măsură ce o persoană se transformă într-un adult tânăr, devine mai susceptibilă la o varietate de afecțiuni dentare, în funcție de stilul de viață al persoanei, obiceiurile dentare, bolile preexistente și chiar ereditatea.

 

Frecvența vizitelor dentare poate varia foarte mult. Unele grupuri sunt considerate cu risc redus, ceea ce înseamnă că pot stabili o programare pentru consultare cel puțin de două ori pe an. Între timp, aceștia sunt cei care au probleme dentare foarte puține și ușoare sau au o altă stare de sănătate dentară.

 

Unii pacienți, pe de altă parte, sunt clasificați ca fiind cu risc ridicat. Este posibil ca aceste persoane să fie supuse consultărilor de trei ori pe an. Uneori pot fi nevoiți să-și vadă medicul dentist la fiecare 3 luni.

 

Persoanele care necesită consult periodic:
– diagnosticate cu diabet
– boli progresive sau severe ale gingiilor
– au efectuat transplant intern de organe
– au compromis sistemul imunitar
– suferă de infecții dentare recurent
– poartă aparate dentare, care au nevoie de ajustări regulate

 

Există multe motive pentru a parcurge o consultație stomatologică, cum ar fi:
– asigurați-vă o sănătate dentară optimă
– asigurați-vă că problemele dentare sunt abordate cât mai curând posibil
– vi se recomandă cea mai bună formă de tratament dentar
– vi se evaluează eligibilitatea unei persoane pentru o intervenție chirurgicală sau alte forme de tratament
– este monitorizat progresul tratamentului, modificându-l ori de câte ori este necesar
– se determină modul în care problemele dentare afectează celelalte părți ale corpului
– se obține un istoric sau un profil dentar personal
– îmbunătățirea aspectului dinților și gingiilor

 

Cum funcționează primul consult stomatologic?
Pentru a iniția o consultație stomatologică, pacienții trebuie să se adreseze mai întâi clinicii noastre pe WhatsApp sau telefonic, pentru a stabili o programare. Nu este necesară o pregătire specială, deși dacă pacienții au înregistrări medicale sau dentare existente, aceștia trebuie să aducă documente din trecut, cu eventuale afecțiuni.

 

În timpul consultării, este de așteptat ca dentistul să:
– efectueze un examen fizic stomatologic complet
– pacientului i se va cere să stea confortabil pe scaunul dentar, în timp ce medicul dentist verifică diferite părți ale gurii
– de asemenea, dentistul poate încerca să simtă maxilarul sau mandibula și să verifice cerul gurii și sub limbă
– consultația stomatologică este una dintre numeroasele metode de determinare a oricăror leziuni suspecte sau răni.

 

Stomatologul vă poate recomanda tratamente care pot fi efectuate la aceeași programare sau la următoarea vizită. Dacă evaluarea medicului stomatolog sugerează că starea este complexă, este normal ca pacienții să fie chemați la specialiști.

 

Cel puțin 70% din populația României este speriată de dentist. În mod normal, se simt anxioși când se gândesc să se întâlnească cu medicul stomatolog sau își imaginează un control stomatologic.

Planurile de tratament sunt gratuite

IMPLANTURI
DENTARE

fara durere

FATETE
DENTARE

din ceramica Emax

FAST
AND FIXED

dinti ficsi in 24h

APARATE
DENTARE

invizibile (transparente)

ALBIRE
PROFESIONALA

Philips Zoom

EXTRACTII
DENTARE

fara riscuri