Preturi pentru toate bugetele! Apeleaza-ne acum si vom stabili un plan de tratament personalizat pentru ca si tu sa zambesti ca o vedeta de la Hollywood, in doar 10 zile!

Ortodont Ploiesti

clinica stomatologica Hollywood Smile Center Ploiesti

Ortodontia este o ramura a stomatologiei care se concentreaza pe corectarea pozitionarii necorespunzatoare a dintilor, in special daca provoaca probleme, inclusiv probleme estetice sau aspect inestetic si structura faciala dezechilibrata sau face igiena si intretinerea dentara adecvata mai dificila.

 

Dintii care sunt aglomerati, de exemplu, sunt mai greu de curatat, crescand riscul pacientului de a dezvolta cavitati care pot duce la aparitia cariilor dentare si a bolilor gingivale. Intre timp, problemele severe de pozitionare pot ingreuna ca un pacient sa mestece in mod corespunzator, necesitand mai mult efort din partea muschilor maxilarului, ceea ce creste riscul de a dezvolta tulburari articulare temporomandibulare.

 

Medic ortodont Ploiesti

Ortodontia abordează astfel de probleme, ghidand dintii catre pozitii mai bune, folosind bretele dentare pe care pacientii trebuie sa le poarte intre 18 si 24 de luni, in functie de gravitatea starii danturii.

 

Aparatele dentare vin acum in mai multe tipuri diferite, cum sunt aparatele fixe si cele detasabile. Desi aparatele dentare traditionale sunt realizate din metal, progresele tehnologiei ortodontice permit pacientilor sa foloseasca structuri mai simple care pot fi usor taiate pe dintii afectati sau mai multe optiuni estetice realizate din materiale plastice transparente si denumite „aparate dentare invizibile”. Cu toate acestea, aceste alternative tind sa vina cu anumite limitari, iar cele mai grave probleme ortodontice beneficiaza in continuare de aparate dentare fixe traditionale din metal.

 

Pentru a face posibil tratamentul ortodontic sau mai eficient, medicii stomatologi efectueaza si alte proceduri, cum ar fi:
– extractii ale dintilor – in cazurile de dantura supraaglomerata, ortodontii efectueaza extractia, astfel incat pozitionarea generala a dintilor poate fi imbunatatita.
– chirurgie – folosit doar in cazuri complexe, chirurgia poate fi utilizata pentru a corecta problemele maxilare care nu raspund la toate tratamentele nechirurgicale.

 

Dentistii specializati in tratarea problemelor de pozitionare a dintilor sunt numiti ortodonti. Sunt medici stomatologi generalisti care detin o diploma in medicina dentara si au primit pregatire specializata in ortodontie.

 

Cand ar trebui sa vizitati un ortodont?

Pacientii trebuie sa vada un ortodont daca au urmatoarele probleme orale sau dentare:
– dinti stricati
– dinti nealiniati
– probleme de spatiere sau dinti care sunt aglomerati sau au lacunele mari / spatii intre ele
– dispunerea anormala a dintilor
– muscatura deschisa
– dezvoltarea anormala a maxilarului
– diastema (strungareata)

 

Un tratament ortodontic la Hollywood Smile Center Ploiesti, va incepe de obicei cu o consultatie in timpul careia ortodontul va evalua dintii pacientului si va discuta despre beneficiile potentiale sau imbunatatirile care pot fi asteptate de la un tratament ortodontic, precum si modul in care acestea pot fi obtinute.

 

Pe tot parcursul tratamentului, pacientii sunt sfatuiti sa-si poarte aparatul dentar conform instructiunilor dentistului. Utilizarea incorecta va duce probabil la un tratament nereusit. De asemenea, li se va solicita sa se intoarca la clinica la fiecare trei pana la sase saptamani pentru reglaje.

 

In plus, li se vor oferi instructiuni despre cum sa-si mentina aparatul dentar curat, pentru a preveni acumularea placii si cariile dintilor, toate acestea putand aparea in timpul procesului de tratament efectiv, adica atunci cand pacientul inca poarta aparatul dentar.

 

Desi un tratament ortodontic de succes va facilita curatarea dintilor, nu garanteaza impotriva cariilor dentare, de aceea este important ca pacientul sa practice o igiena orala adecvata si va recomanda sa veniti la consult stomatologic, de minim doua ori pe an.

 

Medic ortodont pentru copii si adulti Ploiesti

Daca sunteti in cautare de medic ortodont in Ploiesti, va asteptam la Clinica Stomatologica Hollywood Smile Center. La noi veti primi toata atentia necesara ca sa va realizam o dantura perfecta si vom folosi cele mai bune materiale existente la ora actuala, in domeniul stomatologiei.

Planurile de tratament sunt gratuite

IMPLANTURI
DENTARE

fara durere

FATETE
DENTARE

din ceramica Emax

FAST
AND FIXED

dinti ficsi in 24h

APARATE
DENTARE

invizibile (transparente)

ALBIRE
PROFESIONALA

Philips Zoom

EXTRACTII
DENTARE

fara riscuri