Preturi pentru toate bugetele! Apeleaza-ne acum si vom stabili un plan de tratament personalizat pentru ca si tu sa zambesti ca o vedeta de la Hollywood, in doar 10 zile!

Extractii dinti – masele – molari – Ploiesti

clinica stomatologica Hollywood Smile Center Ploiesti

Ce este extracția dinților: prezentare generală, beneficii și rezultate așteptate

Extractii dinti – definiție și prezentare generală

Extracția dinților este o procedură în care un dinte sau mai mulți dinți, sunt îndepărtați de către un medic chirurg folosind instrumente și echipamente dentare. Cunoscută și sub denumirea de chirurgie orală, este o procedură tehnică simplă care necesită de obicei anestezie locală, generală sau prin sedare.

 

Ca orice alte intervenții chirurgicale minore, este necesară o evaluare medicală atentă înainte de efectuarea unei extracții a dinților. Procedura este însoțită de gestionarea durerii pentru un confort maxim al pacientului.

 

Motive pentru extragerea dinților:

Menținerea dinților sănătoși este foarte importantă din motive estetice și menținerea corectă a funcției masticatorii a gurii. Dinții permanenți (setul de dinți care crește după ce dinții de lapte sunt îndepărtați în copilărie) sunt meniți să dureze o viață. Cu toate acestea, există motive și cazuri în care extracția dinților poate fi necesară.

 

Printre aceste motive se numără:

Deteriorarea: dintele care este grav deteriorat din cauza cariei sau a traumelor și care nu mai poate fi reparat prin proceduri de restaurare, ar trebui extras. Dinții deteriorati pot aduce dureri insuportabile și disconfort dacă nu sunt îndepărtați.

 

Dantură aglomerată: dentiștii pot scoate dinții pentru a asigura alinierea corectă a dinților atunci când nu mai încap bine în gură.

 

Dinții de minte: dintele de minte poate fi eliminat dacă prezintă o creștere anormală sau dacă este afectat.

 

Infecții: deteriorarea dintelui sau a cariilor dentare se poate extinde la pulpă, care este localizată în miezul dinților și este conectată la nervi și vase de sânge. Când bacteriile intră în pulpă, se poate produce infecția care se poate agrava. Extracția dinților sau terapia canalului radicular, sunt singurele opțiuni pentru dinții de infecție pentru a preveni răspândirea infecției.

 

Riscul de infecție: pacienții al căror sistem imunitar a fost compromis ar trebui să treacă prin extracția dinților pentru anumiți dinți pentru a preveni riscul de infecție.

 

Bolile parodontale sau ale gingiilor: probleme severe ale gingiilor pot cauza infecții la nivelul gingiilor, țesuturilor și oaselor care susțin și înconjoară dinții. Pentru a preveni agravarea infecției, de obicei este recomandată îndepărtarea dinților.

 

Scopuri estetice: unele persoane caută extracția dinților pentru a elimina dinții cu aspect estetic neplăcut, cum ar fi cei cu o culoare neplăcută.

 

Pregătirea pentru extracția dinților
Extracția dinților este un proces sigur care nu durează mai mult de o oră. Cu toate acestea, la fel ca orice altă procedură minoră, este important să vă informați medicul stomatolog despre istoricul dumneavoastră medical complet. Acest lucru va reduce riscul de complicații care se întâmplă rar în timpul acestei proceduri de rutină.

 

Înainte de a vă extrage dinții, asigurați-vă că informați medicul stomatolog dacă aveți oricare dintre următoarele:

– stare cardiacă congenitală
– boli de ficat
– sistem imunitar compromis
– istoric de endocardită bacteriană
– istoric de sângerare
– orice problemă osoasă
– orice proceduri medicale efectuate recent
– orice medicamente sau suplimente pe care le luați
– dacă sunteți gravidă

 

Extractii dinti – La ce să vă așteptați?

Dentiștii și chirurgii orali sau maxilo-faciali sunt instruiți pentru a efectua extracția de rutină a dinților. Înainte de extragerea dintelui, stomatologul va administra un anestezic local pentru a amortiza zona din care va fi extras dintele. În cazurile de extracție a dinților de minte sau în alte situații, se poate administra anestezie generală sau prin sedare.

 

Ce se întâmplă după extragerea dinților?

În general, este sigur să reluați activitățile zilnice normale după ce dintele este extras. Cu toate acestea, veți fi restricționat să efectuați activități fizice dificile sau să stați mult în picioare în următoarele 24 de ore.

 

După extracție:
– evitați mâncarea și băuturile calde
– mâncați numai alimente moi în următoarele două mese, adăugând treptat substanțe solide pe măsură ce locul de extracție se vindecă
– evitați utilizarea de paie, suflare a nasului sau orice activitate care poate induce presiune asupra locului de extracție
– evitați alcoolul

 

Durerea din extracție dispare de obicei după a doua zi. Cu toate acestea, țesuturile gingivale necesită trei săptămâni pentru a se vindeca complet.

 

După extracție, trebuie să vă prezentați la medicul stomatolog dacă întâmpinați următoarele:

– greață sau vărsături
– anestezia nu trece după 6 ore
– semne de infecție, cum ar fi frisoane și febră
– tuse, dureri toracice, respirație scurtă
– roșeață și umflături care persistă în zona afectată
– sângerare excesivă în locul de extracție

 

După o extracție, dinții lipsă pot determina schimbarea dinților rămași, afectând astfel mușcarea și funcția normală a gurii. În funcție de cazul dumneavoastră, medicul dentist vă poate prescrie înlocuirea dintelui lipsă cu opțiuni de restaurare, cum ar fi implanturi, proteze sau punți dentare.

Planurile de tratament sunt gratuite

Fast and Fixed Ploiesti
IMPLANTURI
DENTARE

fara durere

FATETE
DENTARE

din ceramica Emax

nevralgia dentara
FAST
AND FIXED

dinti ficsi in 24h

APARATE
DENTARE

invizibile (transparente)

contact
ALBIRE
PROFESIONALA

Philips Zoom

Extractii dinti
EXTRACTII
DENTARE

fara riscuri