Preturi pentru toate bugetele! Apeleaza-ne acum si vom stabili un plan de tratament personalizat pentru ca si tu sa zambesti ca o vedeta de la Hollywood, in doar 10 zile!

Extractie masele de minte Ploiesti

clinica stomatologica Hollywood Smile Center Ploiesti

Ce este extragerea dinților de minte: prezentare generală, beneficii și rezultate așteptate

Definiție și prezentare generală

O extracție a dinților de minte este o intervenție chirurgicală orală folosită pentru îndepărtarea unui dinte așa numit: “de minte”. Deși nu toți dinții de minte trebuie eliminați, există mai multe motive pentru care, uneori, medicii stomatologi prescriu o extracție. În cele mai multe cazuri, dintele este îndepărtat din cauza complicațiilor pe care le provoacă, cum ar fi un dinte de minte afectat sau când se împinge împotriva dinților adiacenți. Cu toate acestea, este posibil ca un dinte de minte să crească pe deplin, fără a provoca probleme.

 

Extracțiile de dinți de minte sunt proceduri de rutină pe care stomatologii le efectuează în mod regulat. Riscurile asociate procedurii sunt minime în comparație cu potențialele beneficii în ceea ce privește o mai bună poziționare a dinților, un risc redus de infecții și boli ale gingiilor și ameliorarea durerii și disconfortului cauzate de dinții de minte.

 

Cine ar trebui să se supună și rezultatele așteptate
O extracție a dinților de minte se efectuează atunci când:
– nu există suficient spațiu în maxilar pentru ca dinții să crească corect
– dintele este afectat sau nu iese complet prin gingie
– gingia crește peste dinte, ceea ce face ca alimentele să se acumuleze sub aceasta, punând pacientul în pericol de infecție
– dintele se infectează
– dintele se împinge împotriva dinților adiacenți, putându-i astfel deteriora
– se dezvoltă un chist
– dintele crește într-un unghi sau poziție incomodă

 

Totuși, unele situații cer ca operația să fie efectuată ulterior. Un astfel de exemplu este atunci când pacientul are o infecție în curs de desfășurare, caz în care stomatologul va aștepta să se vindece infecția înainte de a efectua extracția. De asemenea, pacientului i se pot administra antibiotice pentru a accelera procesul de vindecare.

 

Există, de asemenea, unele cazuri speciale în care dinții de minte sunt extrași preventiv, cum ar fi atunci când pacientul are o afecțiune medicală care se așteaptă să se agraveze sau să progreseze în timp. Astfel, este cel mai bine pentru el să-și extragă dinții de minte în timp ce este încă în stare de sănătate bună.

 

Cum funcționează procedura?

O extracție a dinților de minte se face de obicei într-un cabinet stomatologic sau de chirurgie orală. Cu toate acestea, există cazuri în care procedura este efectuată în sala de operații a unui spital, cum ar fi atunci când pacientul își extrage toți dinții de minte într-o operație sau dacă se confruntă cu un risc ridicat de complicații.

 

Înainte de începerea procedurii, stomatologul administrează anestezie locală pentru a amortiza zona în care este amplasat dintele de minte. De asemenea, este posibil să se efectueze o extracție în timp ce pacientul este sub anestezie generală, dar de obicei nu este necesar decât dacă pacientul are mai mulți dinți extrași în timpul aceleiași operații. În acest caz, anestezia generală va oferi o mai bună alinare de durere.

 

Odată ce anestezicele vor intra în acțiune, chirurgul va începe operația făcând o incizie în țesutul gingiilor care acoperă dinții de minte. Dacă dintele este acoperit de un os, dentistul va trebui să scoată osul pentru a avea acces la dinte. El va separa apoi dintele de os și va continua să extragă dintele. În unele cazuri mai complicate în care dintele este deosebit de dificil de îndepărtat, dentistul îl poate tăia mai întâi în bucăți mai mici și poate îndepărta fiecare dintre bucăți una câte una.

 

În cele mai multe cazuri, stomatologii coase gingiile înapoi, în urma unei extracții a dinților de minte. Dacă acesta este cazul, pacientul va fi sfătuit să se întoarcă pentru un consult, timp în care firele vor fi îndepărtate.

 

După operație, stomatologul va pune un pansament peste rană pentru a ajuta la controlul sângerării și pentru a-l proteja în timp ce gingia se vindecă. Această perioadă durează de obicei doar câteva zile, timp în care pacientul va fi sfătuit să ia calmante pentru a elimina orice disconfort cauzat de extracție. Dacă există durere, folosirea pachetelor de gheață ajută, de asemenea; acestea însă trebuie aplicate doar 15 până la 20 de minute.

 

De asemenea, medicul stomatolog va oferi instrucțiuni post-chirurgicale care vor ajuta la accelerarea recuperării pacientului, cum ar fi schimbarea pansamentului plăgii atunci când devine îmbibată sau dormit cu capul susținut pentru a reduce sângerarea. De asemenea, este mai bine să vă abțineți de la efectuarea unor activități fizice stricte, deoarece acest lucru va prelungi sângerarea și va prelungi perioada de recuperare.

 

Este normal să întâmpinați unele dificultăți în a mesteca și a mânca alimente solide în primele zile după procedură. Astfel, cel mai bine este să mergeți la o dietă ușoară și să adăugați treptat mai multe alimente solide pe măsură ce gingiile continuă să se vindece.

Planurile de tratament sunt gratuite

IMPLANTURI
DENTARE

fara durere

FATETE
DENTARE

din ceramica Emax

FAST
AND FIXED

dinti ficsi in 24h

APARATE
DENTARE

invizibile (transparente)

ALBIRE
PROFESIONALA

Philips Zoom

EXTRACTII
DENTARE

fara riscuri