Preturi pentru toate bugetele! Apeleaza-ne acum si vom stabili un plan de tratament personalizat pentru ca si tu sa zambesti ca o vedeta de la Hollywood, in doar 10 zile!

Consult stomatologic pediatric copii Ploiesti

clinica stomatologica Hollywood Smile Center Ploiesti

Ce este consultația stomatologului pediatric: prezentare generală, beneficii și rezultate așteptate

Definiție și prezentare generală

Stomatologia pediatrică (pedodonția) este o specialitate stomatologică care se concentrează pe tratamentul, îngrijirea și gestionarea problemelor dentare la sugari, copii și adolescenți, inclusiv cei cu nevoi speciale, cum ar fi tinerii care au probleme de sănătate precum leucemia sau boli congenitale sau sindroame.

 

Pentru a se specializa în acest domeniu, medicii stomatologi trebuie să completeze o pregătire suplimentară de specialitate de trei ani, pe deasupra gradului lor dentar de bază. De asemenea, trebuie să completeze cursuri de pregătire în psihologia copilului, astfel încât să știe să comunice eficient cu copiii care se simt adesea anxioși sau chiar se comportă greșit în timpul unei consultări stomatologice.

 

Cine ar trebui să vină la un astfel de consult și rezultatele așteptate

Încă de la început până în adolescență, dinții suferă mai multe modificări majore. Dinții pentru bebeluși sunt înlocuiți cu dinții permanenți până când sunt complet crescuți. În toată această perioadă, dinții sunt susceptibili la tot felul de probleme, de la cariile dinților, până la dinți malformați sau creșterea incorectă a dinților. Dinții pot crește, de asemenea, în unghiuri anormale sau chiar într-o direcție greșită. Medicii stomatologi sunt pregătiți să gestioneze toate aceste probleme.

 

Pacienții copii care pot venit în clinica noastră, includ și pe cei cu nevoi speciale, precum cei cu autism, tulburări de atenție și dezvoltare sau afecțiuni medicale, cum ar fi boli de inimă, diabet sau tulburări de sânge.

 

Vă oferim o gamă largă de servicii stomatologice, dintre care cele mai frecvente sunt: curățarea dentară, instalarea coroanelor dentare pentru copiii cu dinți permanenți deteriorați, etc. Folosim la Hollywood Smile Center Ploiești echipamente moderne pentru a grăbi procedurile și a provoca mai puțină anxietate copilului.

 

Cum funcționează procedura?

O consultație la medicul stomatolog pedodont constă, de obicei, într-un scurt interviu despre starea generală de sănătate a copilului și orice probleme dentare întâmpinate. Etapa interviului are două scopuri: a înțelege istoricul stomatologic și medical al copilului și a învăța cea mai bună metodă de a comunica cu el sau ea.

 

Aceasta este urmată de o examinare a dinților și a mușcăturii pentru a determina eventualele probleme. În acest moment, nu se vor folosi alte instrumente speciale decât o mică oglindă dentară.

 

După examinare, medicul stomatolog va discuta despre rezultatele sale. Fiecare problemă va fi explicată amănunțit pentru a vă asigura că părintele sau tutorul înțelege pe deplin necesitatea tratamentului recomandat. Dacă se găsesc cavități, acestea vor fi îndepărtate și porțiunea deteriorată a dintelui va fi umplută cu plombă dentară. Dacă dintele a fost grav deteriorat și nu poate fi salvat chiar și printr-o procedură de canal radicular, se recomandă extracția dintelui.

 

Pentru copiii cu dinți sănătoși, stomatologul va recomanda, de obicei, îndepărtarea pietrei dentare și curățarea dinților. Se va aplica apoi un produs de etanșare dentar pentru a proteja dinții de deteriorarea și acumularea plăcii.

 

De asemenea, stomatologul poate opta pentru a discuta despre alte aspecte, cum ar fi igiena dentară sau practici dentare adecvate. Dacă părintele sau tutorul este de acord cu tratamentul sugerat, dentistul poate continua tratamentul imediat sau poate programa o altă dată.

Planurile de tratament sunt gratuite

IMPLANTURI
DENTARE

fara durere

FATETE
DENTARE

din ceramica Emax

FAST
AND FIXED

dinti ficsi in 24h

APARATE
DENTARE

invizibile (transparente)

ALBIRE
PROFESIONALA

Philips Zoom

EXTRACTII
DENTARE

fara riscuri